Řecko – musaka

Hanka Burdová je modelka a moderátorka, která v Řecku devět let žila a dokonce se tam provdala. Její musaku miluje i její řecká tchyně – a to je co říct :-). Na musaku využijete zbylé maso – hovězí, nebo vepřové, které stačí namlít.

 Suroviny a postup

  • 1 kg mletého masa
  • 1 kg lilků
  • 1 kg brambor
  • 350 g rajčat
  • 2 cibule
  • sůl, pepř, cukr
  • petržel
  • 4 bílky
  • olivový olej
  • česnek
  • koriandr, skořice, oregano
  • muškátový oříšek
  • máslo, mouka a mléko na bešamel

18619_nahledovy_obrazek_610_465_01_reckoBLilek nakrájíme, posolíme a necháme jej třicet minut „vyplakat“. Brambory nakrájíme na plátky a dáme předvařit. Rajčata na kostičky osmahneme na olivovém oleji, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a petržel. Lilek orestujeme na olivovém oleji, cibulku osmažíme s mletým masem, do kterého přijde připravená rajská směs, přidáme sůl, pepř, oregano a skořici. Mezitím připravíme bešamel: do rozpuštěného másla přidáme mouku, zředíme mlékem a mícháme do zhoustnutí.

Do pekáče dáme vrstvu brambor, lilku, masové směsi – a opakujeme do vyčerpání surovin. Zalijeme bešamelem a dáme do předehřáté trouby na 45 minut.

 

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Mezinárodní kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*