Zeleninové chipsy

Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
400 g
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    petržel mrkev, pastinák, brukev, celer…
    koření nebo směs sušených bylinek
Pokyny
  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na 1mm plátky.
  2. Osolíme mořskou solí, promícháme v nádobě a odložíme na půl hodinky. Poté velmi pečlivě zeleninu omyjeme pod studenou vodou, položíme na čistou utěrku a osušíme.
  3. Plátky položíme na pečicí papír a potřeme směsí, kterou si vyrobíme smícháním olivového oleje, koření, bylinek a česneku – už nepřidáváme sůl!
  4. Pečeme při teplotě 140°C cca 40 minut.
  5. Chipsy chutnají dobře se zakysanou smetanou, kterou smícháte s nakrájenou cibulkou a troškou mleté papriky, případně bylinkam

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*