Zapečené gigli


[Total: 1    Average: 5/5]
Zapečené gigli
Těstoviny patří k oblíbeným surovinám při přípravě lehkých a rychlých večeří. I v tomto duchu jsme pro vás připravili dnešní recept. Obsahuje spoustu zeleniny, kterou jsme spolu s těstovinami zapekli do vynikajícího nákypu.
Zapečené gigli
Těstoviny patří k oblíbeným surovinám při přípravě lehkých a rychlých večeří. I v tomto duchu jsme pro vás připravili dnešní recept. Obsahuje spoustu zeleniny, kterou jsme spolu s těstovinami zapekli do vynikajícího nákypu.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    těstoviny 500g gigli
    špenát 250g listový
    brokolice 250g
    mléko 100ml
    vejce 4ks
    česnek 3stroužky
    oregano 2lžíce
    olivový olej 2lžíce
    pórek 1ks
Pokyny
  1. Nejprve v osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu.
  2. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.
  3. Zeleninu omyjeme a připravíme: brokolici rozdělíme na drobnější růžičky, pórek nakrájíme na kolečka a nastrouháme si česnek.
  4. Vajíčka vyšleháme pomocí vidličky spolu s mlékem a olejem, pak přidáme koření a zašleháme nastrouhaný česnek.
  5. Těstoviny promícháme se zeleninou.
  6. Zapékací mísu vymažeme sádlem nebo olejem a naplníme těstovinami se zeleninou.
  7. Na těstoviny rovnoměrně rozlijeme vaječnou směs.
  8. Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme 30–40 minut.
  9. Před podáváním můžeme posypat sýrem nebo podávat s lehkým salátem.
Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*