Sous-vide – lahodná krůtí prsa

K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.
K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    máslo 4lžíce
    maso 2ks krůtí prsa
    cukr 1lžička třtinový
    sůl 1/2lžičky
Pokyny
  1. Ve větší pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a zprudka opečte krůtí prsa ze všech stran. Pak maso vyjměte z pánve a nechte trochu vychladnout.
  2. Následně je vložte do sous-vide sáčku společně s větvičkou rozmarýnu, solí, cukrem a vše zalijte olejem. Poté sáček vakuově uzavřete.
  3. Vodní lázeň předehřejte na 55 °C, vložte do ní sáček s masem a ponechte jej zde při této teplotě asi 10 hodin.
  4. Po této době vyjměte sáček s pokrmem, otevřete jej, obsah vyndejte a maso nechte okapat.
  5. Opět rozehřejte pánev a na zbylém másle opečte krůtí prsa, až získají krásnou zlatavou barvu.

Chuť masa můžete obměňovat přidáním různých bylinek nebo koření.    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*