Rozbité avokádo s bazalkou a kuřetem


[Total: 1    Average: 1/5]
Avokádo s kuřecím masem
Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
Avokádo s kuřecím masem
Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
Porce
2 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    kuře 100g pečené, bez kůže
    sýr 60g gouda
    avokádo 2ks
    šalotka 1ks
    pepř bílý
    pepř kajenský
Pokyny
  1. Na pánvi si rozehřejeme lžíci olivového oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku.
  2. Když šalotka zezlátne, přidáme k ní na kostičky nakrájené kuře. Směs osolíme a opepříme.
  3. Avokáda si rozkrojíme napůl a vydlabeme je tak, aby nám v každé půlce avokáda zbyla zhruba centimetrová vrstva. Zbytek vydlabaného vnitřku přidáme k vychladlé kuřecí směsi.
  4. Avokáda plníme náplní směsí a zasypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Pečeme na 180 °C 15-20 minut, než nám sýr hezky zezlátne.
  6. Upečené avokádo dozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Tisknout
Tags: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*