Řecký salát

Není tradičnější řecké jídlo než tento osvěžující salát. Když chcete, aby vás skutečně zasytil, můžete přidat třeba sýr feta nebo osmažený halloumi. Je zdravý i díky olivovému oleji, který je tajemstvím dlouhověkosti středozemních národů.
Není tradičnější řecké jídlo než tento osvěžující salát. Když chcete, aby vás skutečně zasytil, můžete přidat třeba sýr feta nebo osmažený halloumi. Je zdravý i díky olivovému oleji, který je tajemstvím dlouhověkosti středozemních národů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sýr 150g feta
    rajčata 2ks střední
    okurka 1ks
    paprika 1ks červená
    cibule 1ks červená
    olivy 1hrst černé
    sůl himalajská
    koření na řecký salát
Pokyny
  1. Rajčata nakrájíme na klínky, okurku na kostky, papriku na plátky a červenou cibuli na tenká půlkolečka.
  2. V misce smícháme rajčata, okurku, papriku a černé olivy a pak vše zasypeme nakrájenou cibulí.
  3. Na cibuli položíme plátek sýru feta.
  4. Salát zalijeme dostatečným množstvím olivového oleje, následně jemně posolíme a posypeme kořením (salát by se měl v oleji trochu „koupat“).

Autorkou receptu je blogerka Romana

Pokud má lahev od oliv čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří
.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*