Smažená kuřecí kapsa – slanina, česnekové máslo a bramborové pyré

Milujete kuřecí prsíčka, ale už nevíte, jak je připravit jinak než podle několika vašich oblíbených receptů? V tom případě vyzkoušejte ten náš! Česnekovému máslu, křupavé slanině a zlatavé strouhance v kapse z kuřecích prsíček určitě neodoláte!
Milujete kuřecí prsíčka, ale už nevíte, jak je připravit jinak než podle několika vašich oblíbených receptů? V tom případě vyzkoušejte ten náš! Česnekovému máslu, křupavé slanině a zlatavé strouhance v kapse z kuřecích prsíček určitě neodoláte!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuřecí maso 4ks kuřecí prsa
    slanina 4plátky
    strouhanka 150g
    mouka 3lžíce
    špenát 2hrsti listový
    vejce 2ks
    citrón 2ks
    olej slunečnicový
Speciální máslo
    máslo 100g pokojové teploty
    česnek 4stroužky
    petržel 15g
    pepř černý
Pyré
    brokolice 1ks
    máslo 1oříšek
Pokyny
  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kousky a nechte je vařit asi 12‒15 minut v mírně osolené vodě.
  2. Brokolici rozdělte na růžičky a vhoďte ji do hrnce k bramborům cca 8 minut před koncem jejich vaření.
  3. Slaninu položte na pánev s trochou olivového oleje a opečte ji dokřupava.
  4. V malé misce smíchejte máslo s rozetřeným česnekem a nasekanou petrželkou.
  5. Přidejte čerstvě mletý pepř a máslo nechte ztuhnout v lednici.
  6. Kuřecí prsa očistěte, každé podélně rozřízněte a vytvořte v něm kapsu.
  7. Naplňte ji česnekovým máslem a opečenou slaninou.
  8. Kapsy obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte je ve dvoucentimetrové vrstvě slunečnicového oleje dozlatova.
  9. Brambory s brokolicí slijte, přidejte oříšek másla, sůl a pepř a vše rozmačkejte vidličkou na hladké pyré.
  10. Hotovou kuřecí kapsu opatrně nakrájejte na plátky. Pyré naservírujte na talíř a poklaďte ho přichystanými plátky nakrájené kapsy.
  11. Nakonec vše ještě můžete ozdobit listovým špenátem a měsíčkem citrónu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*