Plzeňský guláš

Při jeho přípravě platí nepsané pravidlo: když nevíte, jak z báječného guláše udělat ještě lepší, přidejte tam… pivo.
Při jeho přípravě platí nepsané pravidlo: když nevíte, jak z báječného guláše udělat ještě lepší, přidejte tam… pivo.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 400g hovězí přední bez kosti
    cibule 200g
    párky 200g
    sádlo 100g
    pivo 1ks malé
    voda 300ml
    vejce 1ks
    protlak 2lžíce rajčatový
    mouka hladká, na zahuštění
    paprika sladká
Pokyny
  1. Cibuli osmažíme dorůžova, přidáme maso a osmahneme.
  2. Přidáme rajčatový protlak a koření (bez česneku a majoránky), přilijeme cca 300 ml vody a přikryjeme pokličkou.
  3. Až je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu necháme zredukovat (odpařit). Následně šťávu zaprášíme moukou, necháme přejít varem a rozmixujeme s trochou teplé vody.
  4. Přidáme česnek, majoránku a pivo.
  5. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramboráčky.
  6. Guláš můžete ozdobit plátky cibule.

Potřebujete omáčku více zahustit? Je to jednoduché - použijte chléb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*