Máslové sušenky – křehká dobrota ke kávě

Sladké pokušení v podobě sušenek, které voní máslem a vanilkou, k tomu jsou jemné, úžasně křehké a budou se vám doslova rozplývat na jazyku! To zní jako lahodná dobrota k odpolední kávě nebo čaji. Tady je recept, a když se do toho pustíte, za chvíli máte „napečeno“ a můžete si na nich pochutnat!
Sladké pokušení v podobě sušenek, které voní máslem a vanilkou, k tomu jsou jemné, úžasně křehké a budou se vám doslova rozplývat na jazyku! To zní jako lahodná dobrota k odpolední kávě nebo čaji. Tady je recept, a když se do toho pustíte, za chvíli máte „napečeno“ a můžete si na nich pochutnat!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
25 sušenek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    máslo 200g pokojové teploty
    vanilkový cukr 1sáček
Pokyny
  1. V míse smíchejte všechny suroviny a vypracujte těsto, nejlépe rukama.
  2. Z něj vytvořte válečky o průměru 4‒5 cm, které následně zabalte do potravinářské fólie, vložte do lednice a nechte hodinu tuhnout.
  3. Po hodině válečky rozkrájejte nožem na plátky a rozložte je na plech.
  4. Pokud jste kreativní, můžete na sušenkách pomocí vidličky vytlačit různé vzory. Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10‒15 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*