Čokoládový mousse se sušenými švestkami

Ne nadarmo se říká, že je čokoláda dobrá na nervy. Její konzumace navozuje pocity štěstí, dobré nálady a má afrodiziakální účinky. Pokud chcete čokoládu vyzkoušet i jinak, než ji klasicky pojídat kostičku po kostičce, vyzkoušejte nadýchanou čokoládovou pěnu se sušenými švestkami.
Ne nadarmo se říká, že je čokoláda dobrá na nervy. Její konzumace navozuje pocity štěstí, dobré nálady a má afrodiziakální účinky. Pokud chcete čokoládu vyzkoušet i jinak, než ji klasicky pojídat kostičku po kostičce, vyzkoušejte nadýchanou čokoládovou pěnu se sušenými švestkami.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čokoláda 200g hořká
    švestky 6ks sušené
    vejce 2ks
    třtinový cukr 2lžíce
Pokyny
  1. Čokoládu nalámejte do hrnce a nechte ji rozpustit ve vodní lázni.
  2. Ze dvou bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a vše vymíchejte do lesklé hmoty.
  3. K rozpuštěné čokoládě přidejte 2 žloutky, 50 ml smetany a nakonec opatrně vmíchejte po částech sníh.
  4. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech vmíchejte k čokoládě.
  5. Nakonec do pěny přidejte nadrobno nakrájené sušené švestky a vše promíchejte.
  6. Hotovou pěnu rozdělte lžící do sklenic a nechte ji v lednici nejlépe přes noc ztuhnout.
  7. Před podáváním pěnu posypte nasekanými švestkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*