Chlebová žitná polévka s dýňovými semínky

Starý chléb nemusíte vyhazovat, připravte si z něj polévku! Tato variace na kyselo je velmi zdravá díky dýňovému oleji. Miso pasta je super na prohřátí organismu a dodá masovou chuť.
Starý chléb nemusíte vyhazovat, připravte si z něj polévku! Tato variace na kyselo je velmi zdravá díky dýňovému oleji. Miso pasta je super na prohřátí organismu a dodá masovou chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pečivo 1ks tvrdý chléb
    cibule 1ks
    pasta miso světlá
    semínka dýňová, pražená
    semínka slunečnicová, pražená
    olej dýňový
    pepř černý
Pokyny
  1. Cibule nakrájíme a osmahneme na másle do sklovata.
  2. Přidáme trochu koření – stačí méně, protože jej potom rozmixujeme.
  3. Přidáme 1 litr vody, vždy lepší méně než více, přidat můžeme, odebrat ne.
  4. Přidáme rozmixovaný chléb, necháme chvíli vařit.
  5. Takto rozmixovaným chlebem jdou zahušťovat třeba gulášové omáčky.
  6. Necháme 10 minut vařit, přidáme trochu octa, soli, miso pasty a znovu rozmixujeme.
  7. Před podáváním přidáme slunečnicová a dýňová semínka a trochu dýňového oleje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*