Rajčatová placka

Pokud vám zbydou rajčata, zpracujte je na základ pro pizzu. Sušení je šetrnější než běžné konzervování nebo sterilování. Placku pak jen položíte na těsto, ozdobíte a dáte do trouby. Využijete takto přezrálá rajčata, která byste jinak nespotřebovali.
Pokud vám zbydou rajčata, zpracujte je na základ pro pizzu. Sušení je šetrnější než běžné konzervování nebo sterilování. Placku pak jen položíte na těsto, ozdobíte a dáte do trouby. Využijete takto přezrálá rajčata, která byste jinak nespotřebovali.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 pizza placka
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    rajčata 8-10ks záleží na velikosti
    olivový olej na pomazání sušicí fólie, může být i obyčejný
Pokyny
  1. Rajčata spařte vroucí vodou a slupky oloupejte.
  2. Pak je vložte do mixéru a rozmixujte.
  3. Fóliovou misku položte na sušicí síto a vymažte ji olejem. Vlijte do ní rajčatovové pyré tak, aby vrstva byla u krajů o něco nižší než u středu.
  4. Sušicí režim nastavte na 50-55 °C a placku sušte 6-12 hodin.

Že je hotová, poznáte podle toho, že nikde na dotek nelepí. Poté ji opatrně pomocí lopatky sundejte z fólie a položte na kuchyňskou utěrku, abyste ji zbavili zbytků oleje (ten by mohl při delším skladování žluknout). Na závěr placku srolujte, zabalte do potravinářské fólie a uložte do papírové krabice nebo plastové či skleněné dózy na suché a chladné místo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*