Pštrosí maso s rozmarýnem

Přinášíme tip na skvělý recept ze skvělého pštrosího masa. Exotiku stačí ochutit rozmarýnem. Jak na to?
Přinášíme tip na skvělý recept ze skvělého pštrosího masa. Exotiku stačí ochutit rozmarýnem. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 400g pštrosí
    rajčata 100g sušená
    rozmarýn 20g čerstvý
    česnek 3stroužky
    sůl mořská, hrubozrnná
    pepř celý
Pokyny
  1. Lístky rozmarýnu utřeme v hmoždíři společně s česnekem a solí na kaši.
  2. Do masa na steak vyřízneme kapsu, do které naskládáme sušená rajčata, směs z hmoždíře a vše zakápneme olivovým olejem.
  3. Kapsy uzavřeme pomocí párátek.
  4. Zbylou směsí z hmoždíře maso potřeme z obou stran, posypeme čerstvým pepřem a zakápneme olivovým olejem.
  5. Steaky uložíme do nádoby s víkem a necháme je přibližně 3 hodiny odležet v lednici.
  6. Poté je opečeme na rozpáleném olivovém oleji.
  7. Z každé strany přibližně 3 minuty.
  8. Opečené maso položíme na plech a pečeme v troubě na 180 °C opět cca 3 minuty nebo podle preferované chuti.
  9. Výběr přílohy je jen na vás - dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*