Petrželové pesto

Bazalkové pesto je už téměř klasika na těstovinách i k masu, co zkusit změnu a místo bazalky použíř petržel? Nezklame, zkuste!
Bazalkové pesto je už téměř klasika na těstovinách i k masu, co zkusit změnu a místo bazalky použíř petržel? Nezklame, zkuste!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
150 ml pesta
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    petržel 2hrnky nasekaná
    ořechy 1hrnek vlašské
    parmezán 1/2hrnku
    česnek 3stroužky
    sůl 1/2lžičky
    olivový olej 1/2hrnku
Pokyny
  1. Všechny ingredience mimo oleje rozmixujeme najemno.
  2. Na závěr přiléváme do hladké směsi postupně olej, promícháme a opět přilijeme trochu oleje, promixujeme, až získáme hladkou pastu.
  3. V lednici vydrží týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*