Pečený pstruh se zeleninou

Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.
Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    pstruh 2ks bez vnitřností
    kapusta 400g zelená
    fazole 400g zelené
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
Pokyny
  1. Pstruhy bez vnitřností opláchneme pod studenou vodou.
  2. Sušené bylinky smícháme a přidáme k nim natrhaný čerstvý rozmarýn.
  3. Do bylinkové směsi přidáme sůl a pepř, 2 lžíce olivového oleje a vše promícháme.
  4. Do vnitřní části pstruhů naneseme bylinkovou směs, kterou potřeme i obě vnější strany pstruha.
  5. Kapustičky a fazolky omyjeme, očistíme od zvadlých lístků a tvrdých konců fazolek a dáme je do větší mísy.
  6. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozdělíme na jednotlivé díly. Česnek nakrájíme na plátky.
  7. Přidáme je do mísy k zelenině. Vše pak osolíme, opepříme, přidáme oregano a promícháme.
  8. Plech (nebo pánev) vymažeme olejem (případně můžeme vyložit pečicím papírem).
  9. Ryby na něj rozprostřeme a po stranách přidáme připravenou zeleninovou směs.
  10. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 30–40 minut.
  11. Na posledních 5–10 minut můžeme zapnout horní gril, aby pstruh dostal zlatavou barvu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*