Panini – 15minutová svačinka do práce i do školy

Panini znamená italsky „malý chléb“, „rohlík“. Jeho příprava je snadná a rychlá: stačí rozkrojit oblíbené pečivo, obložit jej sýrem, šunkou, špenátem a dochutit hořčicí. Tento základní recept můžete přizpůsobit své chuti a aktuálnímu stavu ledničky. Skvělé jsou třeba panini s uzeným lososem a koprem, vajíčkem, uzeninou nebo různými typy sýrů.
Panini znamená italsky „malý chléb“, „rohlík“. Jeho příprava je snadná a rychlá: stačí rozkrojit oblíbené pečivo, obložit jej sýrem, šunkou, špenátem a dochutit hořčicí. Tento základní recept můžete přizpůsobit své chuti a aktuálnímu stavu ledničky. Skvělé jsou třeba panini s uzeným lososem a koprem, vajíčkem, uzeninou nebo různými typy sýrů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 bagety
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    bageta 2ks zhruba 10–12dlouhé
    šunka 2plátky
    sýr 2plátky
    špenát čerstvý
Pokyny
  1. Bagety rozřízneme.
  2. Jednu stranu namažeme kečupem, druhou stranu hořčicí.
  3. Spodní stranu bagety poklademe šunkou, sýrem a lístky čerstvého špenátu.
  4. Horní stranou bagety přiklopíme dolní část a zapečeme v kontaktním grilu (cca 2–3 minuty).

Recept připravila blogerka Romana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*