Paella s mořskými plody

Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).
Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    voda 1,5l
    rýže 750g arborio
    kalamáry 350g
    slávky 300g
    vývar 270ml zeleninový
    krevety 12ks nevyloupané, střední velikosti
    krevety 10ks tygří, nevyloupané
Pokyny
  1. Rozehřejeme olivový olej na pánvi, opečeme krevety, z každé strany maximálně 5 minut, a zabalíme je do alobalu.
  2. Rajčata dáme do cedníku, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  3. Do pánve vložíme kalamáry a k nim přimícháme oloupaná rajčata.
  4. Pár minut smažíme a vše osolíme, pak ke směsi přidáme rýži a zalijeme vodou.
  5. Po 15 minutách přidáme špetku šafránu a vaříme dalších 15 minut na sníženém plameni.
  6. V zeleninovém vývaru povaříme slávky a po scedění je společně s krevetami přidáme na hotovou paellu.
  7. Máme hotovo a jde se servírovat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*