Osso buco

Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    telecí maso 4ks kližka, osso buco
    rajčata 300ml drcená
    máslo 50g
    olivový olej 2 - 3lžíce
    víno 1/2l bílé
    vývar 1/2l hovězí
    cibule 1ks
    pepř mletý
Pokyny
  1. Troubu předehřejte na 150°C.
  2. Mezitím telecí maso osolte, opepřete, poprašte moukou a na rozpáleném olivovém oleji opékejte 3 - 4 minuty dohněda.
  3. Poté maso přendejte na vyšší plech a do zbylého oleje přidejte máslo, nakrájenou cibuli opepřete a podlijte vínem.
  4. Víno nechte odpařit a nakonec přilijte hovězí vývar a přidejte drcená rajčata.
  5. Touto směsí zalijte telecí maso a přiklopené pečte 1,5 - 2 hodiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*