Nepravá dršťkovka z kotrče

Vegetariánskou variantu proslulé polévky, která léčí kocovinu, si připravíte z kotrče. Pokud chcete ještě zdravější dršťkovku, osmažte kořenovou zeleninu na másle a přidejte ji k houbám. Pokud se vám nepoštěstí najít kotrč, použijte místo něj třeba hlívu ústřičnou.
Vegetariánskou variantu proslulé polévky, která léčí kocovinu, si připravíte z kotrče. Pokud chcete ještě zdravější dršťkovku, osmažte kořenovou zeleninu na másle a přidejte ji k houbám. Pokud se vám nepoštěstí najít kotrč, použijte místo něj třeba hlívu ústřičnou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kotrč 400g
    sádlo 2lžíce
    cibule 1ks
    paprika 2lžičky sladká
    paprika 1špetka pálivá
    mouka 2lžíce hladká
    česnek 2-3stroužky
    voda 1,5l
    kmín drcený
Pokyny
  1. Kotrče důkladně očistěte, propláchněte několikrát vodou, nechte okapat a nakrájejte na větší nudličky.
  2. Na sádle zpěňte cibuli, zasypte paprikou a přidejte nakrájenou houbu.
  3. Vše zalijte vodou, přidejte sůl a duste do měkka (asi tak 30 minut).
  4. Pak zahustěte jíškou, dochuťte kořením, česnekem a podle chuti ještě dosolte.
  5. Podávejte s čerstvým pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*