Námořnický grog

Netradiční variantu grogu podáváme s trochou másla. Důležité je nechat zkaramelizovat cukr a čerstvou citrónovou šťávu, díky které získá na autentické chuti.
Netradiční variantu grogu podáváme s trochou másla. Důležité je nechat zkaramelizovat cukr a čerstvou citrónovou šťávu, díky které získá na autentické chuti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 500ml
    rum 500ml
    citrón 2ks
    cukr 70g
    hřebíček 5ks 1 celá skořice
    máslo 15g
Pokyny
  1. Cukr nechte karamelizovat, jakmile bude tekutý a začne vám zlátnout, přilijte do něj citronovou šťávu s kořením.
  2. Takto připravenou směs krátce svařte.
  3. Poté zmírněte teplotu a přilijte vodu a rum.
  4. Celý grog ohřívejte do bodu varu.
  5. Připravený horký nápoj ihned lijte do hrnečků a podávejte s měsíčkem másla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*