Nadýchané koblihy

Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 koblih
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 150ml
    máslo 50g
    žloutky 3ks
    droždí 1balení
    rum 2lžíce
    sůl 1špetka
    marmeláda na náplň
Pokyny
  1. Smícháme droždí, trochu mléka a lžičky cukru, necháme vzejít kvásek.
  2. Cukr a máslo utřeme do hladka, přidáme žloutky a vymícháme do pěny.
  3. Přidáme kvásek a zbytek ingrediencí, necháme hodinu vykynout.
  4. Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka.
  5. Na jedno dáme dvě lžičky marmelády a přiklopíme druhým.
  6. Okraje smáčkneme dohromady a koblihu necháme další půl hodiny vykynout.
  7. Smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji dvě minuty po obou stranách pod pokličkou

Sklenici od marmelády stačí pořádně vyškrábat od zbytků marmelády a můžete ji přinést do zeleného kontejneru na sklo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*