Nadívané telecí


[Total: 1    Average: 5/5]
Nadívané telecí
Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
Nadívané telecí
Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut (bez konfitování)
Suroviny
    sádlo 1kg
    vývar 1l telecí nebo hovězí
    telecí maso 400g hrudí
    bylinky tymián, rozmarýn, bobkový list
    pepř mletý
Na nádivku
    pečivo 2 - 3ks rohlíky
    vejce 1ks
    šalotka 2ks
    máslo 1lžíce
    petržel 1ks
Pokyny
  1. Telecí maso osolte, opepřete, posypte bylinkami a nechte přes noc marinovat v chladu.
  2. Poté ho přendejte na pekáč, zalijte rozehřátým sádlem nebo olejem a při teplotě 90°C konfitujte v troubě 8 - 10 hodin.
  3. Upečené měkké maso vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  4. Mezitím si připravte nádivku. Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, nakrájené rohlíky vložte do mísy a přidejte šalotku, vejce, petrželku, muškátový oříšek, osolte, opepřete a nechte 20 minut odležet.
  5. Maso nakrájejte na tenčí plátky, na pracovní plochu si rozložte potravinovou fólii a plátky na ni rozprostřete. Mohou se lehce překrývat.
  6. Na maso rozetřete z jedné strany nádivku a celé to zarolujte do válečku.
  7. Přes folii ještě váleček zabalte do alobalu a vařte v páře 15 minut.
  8. Roládu poté vyndejte opatrně z obalu a podávejte se svojí oblíbenou přílohou.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*