Maminčina zelená omáčka

Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.
Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    tvaroh 250g polotučný měkký
    tvaroh 250g plnotučný řecký
    smetana 250g zakysaná
    bylinky 250g bedrník, petržele, pažitky, majoránky, šťovíku, kerblíku, kopru…
    žloutky 3ks natvrdo uvařené
    olej 1lžíce slunečnicový
Pokyny
  1. Žloutky utřete s olejem, až vznikne hladká hmota.
  2. Postupně k ní přidávejte po lžičkách citronovou šťávu, pak i tvaroh, jogurt a zakysanou smetanu.
  3. Přidejte všechny bylinky nasekané nadrobno, dochuťte solí a pepřem a umixujte dohladka.
  4. Vznikne krásně zelená a jemná omáčka, kterou můžete použít buď k přelití vajec uvařených natvrdo, anebo na nové, čerstvě uvařené brambory.
  5. Ovšem je-li krém dostatečně hustý, můžete si ho také namazat na bagetu či chléb a posypat nasekanými piniovými oříšky.

Pokud chcete mít jistotu, že krém bude dokonale hladký a jemný, ještě jej raději po umixování přeceďte přes jemné sítko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*