Koblížky s rebarborovo-jahodovou omáčkou

Tyto koblížky si zamilujete! Jejich příprava je překvapivě jednoduchá, jsou hotové ani ne za půl hodinky a skvěle chutnají. Když je pak obalíte v moučkovém cukru, budou se dít věci! A ta omáčka... Uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima a koblížky vám zmizí z talíře raz dva. Tento recept stojí určitě za vyzkoušení.
Tyto koblížky si zamilujete! Jejich příprava je překvapivě jednoduchá, jsou hotové ani ne za půl hodinky a skvěle chutnají. Když je pak obalíte v moučkovém cukru, budou se dít věci! A ta omáčka... Uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima a koblížky vám zmizí z talíře raz dva. Tento recept stojí určitě za vyzkoušení.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 koblížků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ricotta 250g nebo měkký plnotučný tvaroh
    vejce 4ks
    soda 1,5lžíce
    olej na smažení
    moučkový cukr na obalení
Omáčka
    rebarbora 2 - 3stonky
    jahody 1hrnek můžou být i mražené
    cukr 1 - 2lžíce třtinový
    voda ¼–½hrnku
Pokyny
  1. Mouku smíchejte se sodou.
  2. Do mísy přidejte ostatní suroviny.
  3. Vypracujte těsto. Pokud je hustší, přidejte 1 nebo 2 lžičky studené vody. Počítejte s tím, že se těsto bude trošku lepit.
  4. Připravte si pánev a nalijte do ní olej.
  5. Pomocí dvou lžiček vytvarujte z těsta malé nočky a pokládejte je do rozpálené pánve. Smažte je na střední stupeň.
  6. Koblížky postupně otáčejte, aby se osmažily z každé strany.
  7. Horké koblížky dejte na chvilku na papírovou utěrku, aby vsákla přebytečný tuk, a poté ještě horké ihned obalte v moučkovém cukru.
  8. Nakonec koblížky přelijte ovocnou omáčkou, kterou si připravíte z rebarbory a jahod.
Omáčka
  1. Rebarboru zbavte tvrdé slupky a nakrájejte ji na kousky.
  2. Do kastrolku dejte rebarboru, jahody, přidejte cukr a zalijte vodou (množství zvolte podle potřeby – pokud používáte zmrazené jahody, dejte vody méně anebo vůbec žádnou).
  3. Jakmile se ovoce rozvaří, nechte ještě chvilku vařit, aby se tekutina zredukovala.

Recept připravila blogerka moncafeblog.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*