Islandský špíz s lososem

Zdravá, odlehčená varianta masových špízů s lososem chutná dětem i dospělým. Použijte co nejkvalitnější rybu a pak už nebudete muset špízy příliš kořenit. Pro osvěžení zkuste přidat kopr, který se k lososovi výborně hodí.
Zdravá, odlehčená varianta masových špízů s lososem chutná dětem i dospělým. Použijte co nejkvalitnější rybu a pak už nebudete muset špízy příliš kořenit. Pro osvěžení zkuste přidat kopr, který se k lososovi výborně hodí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ryba 4ks losos filety
    cibule 4ks můžou být i šalotky
    paprika 2ks nejlepší jsou žluté
    citrón 1ks nejlépe v biokvalitě
Pokyny
  1. Lososí maso nakrájejte na kostky, cibule oloupejte a rozdělte na kolečka. Papriky očistěte, vyjměte semínka a nakrájejte je na větší kousky.
  2. Jehly potřete olivovým olejem a pak na ně střídavě napichujte kousky lososa, papriky a kolečka cibule.
  3. Špízy vyskládejte na elektrický gril, nebo je opečte stejnoměrně nad ohněm.
  4. Když jsou hotové (asi za 20 minut), pokapejte je citronovou šťávou a ochuťte citronovým pepřem, případně ještě osolte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*