Hrušková jáhlová kaše

Pro jednou zapomeňte na ovesnou, rýžovou či krupicovou kaši a vyzkoušejte něco nového. Jáhlová kaše je také chutná a bohužel často opomíjená. V našem receptu ji připravujeme s hruškami, ale můžete je nahradit ovocem dle chuti.
Pro jednou zapomeňte na ovesnou, rýžovou či krupicovou kaši a vyzkoušejte něco nového. Jáhlová kaše je také chutná a bohužel často opomíjená. V našem receptu ji připravujeme s hruškami, ale můžete je nahradit ovocem dle chuti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    jáhly 60g
    mléko 250ml polotučné
    třtinový cukr 1lžička
Pokyny
  1. Jáhly je důležité stejně jako rýži dobře proprat.
  2. Poté je spaříme vroucí vodou.
  3. Vodu slijeme a místo ní jáhly zalijme mlékem a osladíme, společně je pak vaříme za stálého míchání asi 10 minut.
  4. Mezi tím si nastrouháme hrušku a tu do uvařené kaše vmícháme.
  5. Kaši můžou děti dozdobit skořicí nebo sušeným ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*