Houbové kořenicí kostky

Další možností, jak zpracovat houby na kořenicí směs, je připravit si sušenou zeleninovo-houbovou placku, a tu pak nakrájet na kostičky. Používají se stejně jako prodávané polévkové koření do polévek, omáček, gulášů apod.
Další možností, jak zpracovat houby na kořenicí směs, je připravit si sušenou zeleninovo-houbovou placku, a tu pak nakrájet na kostičky. Používají se stejně jako prodávané polévkové koření do polévek, omáček, gulášů apod.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
200 g koření
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    houby 300g tvrdé, klobouky i třeně
    mrkev 1ks
    petržel 1ks
    pórek 1cm asi 20– může být i zelená část
    kmín 2lžičky drcený
    celer 1cm
    bazalka 1lžička sušená
    česnek 1/2lžičky sušený
    sůl 1/2lžičky
Pokyny
  1. Očištěné houby nejprve nakrájíme na menší kousky.
  2. Do nižšího a širšího hrnce nalijeme přiměřené množství vody (asi 250 ml na 300 g hub) a vsypeme pokrájené houby. Osolíme je a za častého míchání asi 10 minut povaříme (pokud je třeba, přilijeme vodu).
  3. Přidáme očištěnou a najemno nakrájenou, nebo nahrubo nastrouhanou, kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájený pórek.
  4. Přisypeme zbylé koření – drcený kmín, sušenou bazalku a česnek.
  5. Směs vaříme za častého promíchávání tak dlouho, dokud se houby a zelenina nerozvaří.
  6. Houbovou hmotu necháme vychladnout a pak přendáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka.
  7. Vzniklé houbové pyré rozetřeme stěrkou na fóliovou misku a dáme sušit do sušičky.
  8. Sušíme při teplotě 40-50 °C po dobu asi 8 hodin.
  9. Usušenou, ale ještě vláčnou placku, přeložíme na prkénko a rozkrájíme na kostičky velikosti kupovaných polévkových kostek (podobně jako výrobci můžeme jednotlivé kousky zabalit do alobalu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*