Houbové karbanátky


[Total: 1    Average: 2/5]
Houbové karbanátky
Pokud hledáte odlehčenou a bezmasou verzi klasických karbanátků, zkuste tyto houbové. Jejich chuť vás určitě nadchne. Můžete je podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo opečenou bagetkou.
Houbové karbanátky
Pokud hledáte odlehčenou a bezmasou verzi klasických karbanátků, zkuste tyto houbové. Jejich chuť vás určitě nadchne. Můžete je podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo opečenou bagetkou.
Porce
10 karbanátků
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    žampiony 250g hnědé
    cibule 3ks
    mléko 2dcl
    vejce 1ks
    cuketa 1ks žlutá
    pečivo 1ks housk
    strouhanka 3 - 5lžic
    sýr 2lžíce gouda, nastrouhaný
    hořčice 1lžička
    bylinky 1hrst šalvěj, estragon, tymián
Pokyny
  1. Na pánvi rozpustíme lžíci sádla a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibulku.
  2. Když začne zlátnout, přidáme pokrájené žampiony, bylinky, sůl, pepř, římský kmín a nahrubo nastrouhanou cuketu. Směs dusíme zhruba 10–15 minut, poté necháme vychladnout.
  3. Mezitím si namočíme na kostky nakrájenou housku do mléka – necháme ji chvíli nasáknout a následně z ní přebytečné mléko vymačkáme.
  4. Do směsi přidáme housku, hořčici, vejce, nastrouhaný sýr a dobře promícháme.
  5. Nakonec přidáme strouhanku na zahuštění.
  6. V jedné misce si rozšleháme vejce, do druhé si dáme strouhanku.
  7. Vytvarované karbanátky namočíme zlehka ve vajíčku a pak obalíme ve strouhance.
  8. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran (ve větší vrstvě oleje).
Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*