Hamburger na druhou: S pikantní klobáskovou směsí

Co myslíte, může burger ještě vůbec něčím překvapit? Jeden by řekl, že ne, ale tenhle rozhodně ano. Představte si pořádnou dávku hovězího masa, klobásek, papriky a cibule... To vše v křupavé housce a sklenici vychlazeného piva k tomu. No řekněte sami, dokázali byste tomu odolat?
Co myslíte, může burger ještě vůbec něčím překvapit? Jeden by řekl, že ne, ale tenhle rozhodně ano. Představte si pořádnou dávku hovězího masa, klobásek, papriky a cibule... To vše v křupavé housce a sklenici vychlazeného piva k tomu. No řekněte sami, dokázali byste tomu odolat?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 hamburgery
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    pečivo 4ks houska
    hovězí maso 500g mleté
    klobása 2ks
    paprika 2ks zelená
    cibule 1ks
    sýr 4plátky
    olivový olej 1lžíce
    pepř černý
Pokyny
  1. Do mísy dáme mleté maso, přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a takto připravenou masovou směs rozdělíme na 4 stejně velké části, ze kterých vytvoříme rukama stejně velké placky.
  2. Klobásky podélně rozkrojíme a nakrájíme na menší kousky a stejným způsobem si připravíme papriku.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
  4. Klobásky, papriku a cibuli orestujeme na troše olivového oleje dohněda.
  5. Připravené hovězí maso položíme na rozpálenou grilovací pánev a necháme ho zprudka opéct z obou stran. Před koncem pečení položíme na maso plátek sýra a necháme ho rozpustit.
  6. Housky na hamburgery podélně rozkrojíme a necháme je v troubě na mřížce opéct dohněda.
  7. Na opečenou housku položíme hovězí maso, posypeme klobáskovou směsí a přiklopíme druhou polovinou housky.
  8. Burger podáváme teplý a nejlépe bude chutnat s vychlazeným pivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*