Domácí müsli s borůvkovým jogurtem

Většina z nás si dává musli tak, že z lednice vytáhne ochucený jogurt a nasype do něj z krabičky musli zakoupené v obchodě. Proč ale nezkusit mnohem chutnější a také zdravější variantu? Připravte si doma vlastní ovocný jogurt a křupavé musli!
Většina z nás si dává musli tak, že z lednice vytáhne ochucený jogurt a nasype do něj z krabičky musli zakoupené v obchodě. Proč ale nezkusit mnohem chutnější a také zdravější variantu? Připravte si doma vlastní ovocný jogurt a křupavé musli!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 g jogurtu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ořechy 200g
    med
    olej 1lžíce
    jogurt 1ks bilý
Pokyny
  1. Na olejem vymazaný plech nasypeme vločky, do kterých zamícháme oříšky a sušené ovoce dle chuti.
  2. Takto připravenou směs dochutíme skořicí a dáme na 15-20 min péct do trouby rozehřáté na 150°C.
  3. Během pečení směs občas promícháme.
  4. Až müsli zezlátne, pokapeme jej medem a dáme ještě na 10 minut dopéct.
  5. Po upečení směs necháme vychladnout a dáme ji do uzavíratelný sklenic.
  6. Před konzumací smícháme borůvky s jogurtem a do něj přidáme 100 g müsli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*