Brokolice na rozmarýnu

Jednoduchá a dietní večeře, anebo příloha k masu či těstovinám.
Jednoduchá a dietní večeře, anebo příloha k masu či těstovinám.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brokolice 1hlava
    smetana 1šálek ke šlehání
    olivový olej 2lžíce
    česnek 2stroužky
    rozmarýn 1lžička
    pepř mletý
Pokyny
  1. Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky, zbylé tužší části si ponecháme stranou třeba na polévku.
  2. Růžičky vhodíme do hrnce s vroucí vodou a asi 7 minut je povaříme.
  3. Pak brokolici scedíme.
  4. Mezitím, co se vaří, rozpálíme na pánvi olivový olej.
  5. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do oleje.
  6. Krátce je orestujeme.
  7. Pak do pánve přidáme okapané růžičky brokolice a postupně je po všech stranách opečeme.
  8. V šálku smetany rozmícháme sušený a nadrcený rozmarýn, přidáme špetku mletého pepře a trochu soli.
  9. Promícháme a nalijeme do pánve na brokolici.
  10. Necháme asi 5 minut probublávat.
  11. Na závěr zlehka promícháme a můžeme podávat.

Stejným způsobem můžeme připravit i květák. Chuť pokrmu ještě zvýrazníme, pokud přidáme do smetany lžíci rajského protlaku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*