Bramborovo-celerové pyré

Omrzely vás už klasické přílohy jako brambory a bramborová kaše? A přemýšlíte, jak je ozvláštnit nebo obměnit? V tomto případě pro vás máme tip, jak na to. Zkuste do bramborové kaše přidat celer. Kaši odlehčíte a přidáte do novou chuť, vitamíny a minerály!
Omrzely vás už klasické přílohy jako brambory a bramborová kaše? A přemýšlíte, jak je ozvláštnit nebo obměnit? V tomto případě pro vás máme tip, jak na to. Zkuste do bramborové kaše přidat celer. Kaši odlehčíte a přidáte do novou chuť, vitamíny a minerály!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brambor 500g
    celer 500g
    olivový olej 1 - 2lžíce
    mléko 1/2hrnku
Pokyny
  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Celer oloupeme a také nakrájíme na menší kousky.
  3. Brambory i celer vaříme v osolené vodě cca 10–15 minut na vyšším plameni, dokud nezměknou.
  4. Vodu slijeme, brambory i celer trochu rozmačkáme.
  5. Přidáme pepř, bylinky, olej.
  6. Ručním mixerem začneme mixovat na kaši a postupně přiléváme mléko, dokud dosáhneme požadované konzistence.
  7. Podle chuti můžeme ještě přisolit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*