Bagetky z podmáslí a čerstvých bylinek

Vůni čerstvého pečiva překoná máloco. Pokud je pečivo domácí, radost je o to větší. Protože je léto a čas grilování v plném proudu, máme pro vás tip na domácí bagetky s podmáslím, vonící po letních bylinkách, které se skvěle hodí nejen jako příloha ke grilovanému masu či zelenině, ale také pro letní snídani nebo pikniky.
Vůni čerstvého pečiva překoná máloco. Pokud je pečivo domácí, radost je o to větší. Protože je léto a čas grilování v plném proudu, máme pro vás tip na domácí bagetky s podmáslím, vonící po letních bylinkách, které se skvěle hodí nejen jako příloha ke grilovanému masu či zelenině, ale také pro letní snídani nebo pikniky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 bagety
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    bageta 2ks
    podmáslí 200ml
    voda 150ml
    droždí 20g
    sůl 1 - 5lžiček
    bylinky rozmarýn, tymián
Pokyny
  1. Droždí dáme do vlažné vody a necháme vzejít kvásek (10–15 minut).
  2. Ve velké míse smícháme mouku se solí.
  3. Přilijeme kvásek a podmáslí.
  4. Vše začneme opatrně zpracovávat rukama – těsto se bude trochu lepit. Trošičku poprášíme moukou, ale pozor, abychom jí nepřidali moc. Směs zpracovávejte 5–10 minut.
  5. Těsto musí zůstat měkké a trochu lepkavé – mělo by s ním jít neustále dobře pracovat.
  6. Těsto přendáme do čisté mísy a přikryjeme jej čistou utěrkou.
  7. Poté necháme kynout 90 minut.
  8. Následně těsto pěstí stlačíme mírně uprostřed a dáme kynout na dalších 45 minut (těsto by se mělo vrátit do původního stavu). Toto stlačení zajistí strukturu bagety.
  9. Po dalším kynutí si těsto rozdělíme na 2 poloviny a vytvarujeme z něj 2 bagety.
  10. Ty položíme na plech vyložený pečicím papírem a znovu přikryjeme utěrkou a necháme ještě znovu 45 minut kynout.
  11. Troubu si zapneme na maximum.
  12. Než dáme bagety do trouby, na horní části vytvoříme šikmé zářezy, pokropíme jemně vodou, aby bagety získaly kůrku a zlatavou barvu.
  13. Pečeme 20–25 minut při 180 °C (tzn. teplotu při pečení snížíme).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*