Mléko

Mléko a mléčné produkty patří pro svůj optimální obsah živin k základním a nejdůležitějším potravinám člověka. Mléko, jako jedna z mála potravin obsahuje absolutně vyvážený poměr živočišných bílkovin, tuků a acharidů. Dále obsahuje vysoké množství vápníku a dalších minerálních látek,fosfor, draslík, hořčík, sodík, chlór, síru i řadu stopových prvků.

Mléko a mléčné produkty patří pro svůj optimální obsah živin k základním a nejdůležitějším potravinám člověka. Mléko, jako jedna z mála potravin obsahuje absolutně vyvážený poměr živočišných bílkovin, tuků a sacharidů. Dále obsahuje vysoké množství vápníku a dalších minerálních látek, fosfordraslíkhořčíksodíkchlórsíru i řadu stopových prvků.

Mléko je velmi citlivé na vnější vlivy, snadno se infikuje mikroorganismy a vstřebává okolní pachy. Neskladujte ho proto vedle aromatických potravin. Pokud ho nevypijete celé, pokuste se balení znovu uzavřít.

Mléko a mléčné produkty patří pro svůj optimální obsah živin k základním a nejdůležitějším potravinám člověka. Mléko, jako jedna z mála potravin obsahuje absolutně vyvážený poměr živočišných bílkovin, tuků a sacharidů. Dále obsahuje vysoké množství vápníku a dalších minerálních látek, fosfordraslíkhořčíksodíkchlórsíru i řadu stopových prvků.

Mléko nejčastěji kupujeme v kartonech nebo plastových obalech, výjimečně také v lahvích.

Více informací o třídění a recyklaci odpadů najdete na stránkách www.jaktridit.cz, pokud vás zajímá vývoj a historie obalů, navštivte výstavu „Od věku sloužím člověku,“ která je k vidění v Národním zemědělském muzeu v Praze. www.nzm.cz.