Jana Šulcová: Tajný recept na hovězí na zelenině

Jana Šulcová je talentovaná, šarmantní herečka, matka dvou dětí a několikanásobná babička. Nedá dopustit na svůj dům, zahradu, rodinu, přátele a psy. Kuchyně je tedy pro ní jednou z nejdůležitějších místností v domě. Uvařte si skvělé hovězí podle Jany Šulcové a nechte se překvapit, jaký je její každodenní rituál.

jana-sulcova
Zdroj: soukromý archiv Jany Šulcové

Máte nějaký tip nebo vychytávku, která Vám v kuchyni usnadňuje práci?

V kuchyni mi nejvíce usnadňuje práci myčka, na tu nedám dopustit. Navíc mám pořád svou první myčku, pořízenou v roce 1984. Takže je to taková babička, ale pořád myje. Je to moje kamarádka 🙂

Jaké je Vaše oblíbené jídlo a proč?

Hovězí na zelenině s knedlíkem. Je to velice chutné a i zdravé jídlo. Navíc je peču v remosce, takže neumažu kupy nádobí. Hovězí zadní prošpikuji špekem, opeču na prudko ze všech stran na oleji a dám péct na 160 stupňů do remostky (v troubě na 160 stupňů). Pak očistím zeleninu, mrkev, celer petržel. Množství podle chuti. Zeleninu nakrájím na kolečka, osolím, přidám celé jablko rozkrájené na kousky, cibuli na kolečka, bobkový list, 3 kuličky pepře a 3 kuličky nového koření. Přidám k masu, a trochu podleji vodou. Čím pomaleji se peče, tím je hovězí chutnější! Doporučuji tak 3 hodiny. Podáváme s knedlíkem, v dietnější verzi s rýží.

Třídíte ve vaší domácnosti? Máte na to nějaké specializované nádoby?

Odpad třídím velice pečlivě. Nádoby nemám, protože třídím každý den, když jdu s pejskem Adinou na procházku do Šárky. Odpad dám do igelitové tašky. Třídím až na místě u kontejnerů. Ve Vokovicích jsou naštěstí u parčíku, takže já třídím a Adinka si zatím pročmuchá park. Je to takový náš každodenní rituál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*