Iva Hüttnerová: Recept na žlutou polévku

Iva Hüttnerová je výtvarnice, herečka a největší autorita, co se týče moudrosti našich babiček v domácnosti. Proto jsme zvědavě nakoukli do její kuchyně a poprosili o pár rad, které ona považuje za nejlepší.

iva-huttnerova-velky

Máte nějaký tip nebo vychytávku, která Vám v kuchyni usnadňuje práci?

Osvědčených vychytávek mám z babičkovských rad spousty. Tak například:

  • Olej v pánvi při smažení neprská, když do něj dáte kolečko syrové mrkve
  • Chléb vydrží déle, když k němu do chlebníku dáme jablko.
  • Při smažení ryb přidejte do oleje plátek citronu, nebude tolik cítit zápach rybiny.
  • Sekaná se při pečení nerozpadá, když do ní dáte lžičku škrobové moučky.

 Jaké je Vaše oblíbené jídlo a proč?

Mám ráda žlutou polévku. Není nijak složitá a všem vždycky chutnala.
Uvaříme celé kuře do měkka ve vodě, do které jsme přidali polévkovou lžíci curry.
Vařené kuře vyndáme, pečlivě obereme a nasekané maso vrátíme zpět do vývaru.
Přidáme kelímek šlehačky a hrst oloupaných mandlí a ozdobíme zelenou petrželkou.

Beda_kuchyni_graf

 Třídíte ve své domácnosti? Máte na to nějaké specializované nádoby?

Odpadky třídíme celá rodina do velkých igelitových tašek různých barev a ty pak nepravidelně vynášíme (střídáme se) do kontejnerů ve vedlejší ulici.

Další rady našich babiček v podání Ivy Hüttnerové najdete zde 
Ovoce a zelenina, V kuchyni, Brambory, Sůl a Ocet.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*