Itálie – Tagliatelle s boloňskou omáčkou

Matěj Ruppert je zpěvák ze skupiny Monkey Business, příležitostný herec, všeuměl a především velký gurmet. Tagliatelle Bolognese patří k nejznámějším italským receptům.


 

Suroviny a postup

  • Tagliatelle
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Máslo
  • Cibulka
  • Česnek
  • Salciccia (klobása)
  • Pomodori pelati (nakládaná rajčata)
  • Pomodori secchi (sušená rajčata v oleji)
  • Růžový pepř
  • Čerstvý rozmarýn
  • parmezán

18619_nahledovy_obrazek_610_465_01_italie_ruppertMísto mletého masa můžeme použít uzeninu (například italská salsiccia je už okořeněná a je v ní anýz). Na olivovém oleji a trošce másla zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso ze salciccie (nebo mleté maso dle chuti) a pořádně propečeme.  Pomodori pelati už v sobě obsahují cukr, takže omáčku pak nemusíte doslazovat. Přidáme růžový pepř, rozmělníme mezi prsty a přidáme do masa.  Uvaříme tagliatelle. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme okořeněné maso, rajčata a nasekaný čerstvý rozmarýn. Přidáme trochu másla na zjemnění. Sušená rajčata naložená v olivovém oleji nakrájíme na kostičky, omáčku okyselí a díky nim je zajímavě pikantní. Tagliatelle zamícháme přímo do omáčky, aby se chutě spojily dohromady. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a rozmarýnem.

 

 

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Mezinárodní kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*