Hlasujte v duelu o tiramisu – jahodové, nebo raw?

Tiramisu si s chutí dáváme ke kávě a je pro nás symbolem italského sladkého nicnedělání. Připravit si jej můžete v odlehčené podobě s jahodami nebo naopak v moderní „raw“ variantě. Bazalkové tiramisu s marinovanými jahodami připravila bloggerka S vášní pro jídlo, Klára z Lahodností zase přísahá na raw verzi, která chutná i dodá tělu dávku vitamínů a minerálů
A co vy, které tiramisu se vám líbí?
Hlasujte o tiramisu, které byste si samy s chutí daly, a vyhrajte keramickou wok pánev!

Bazalkové tiramisu s marinovanými jahodami

DSC_00580

Na 2 velké nebo 4 menší porce jsem potřebovala

  • 5 středních jahod na kousky
  • 3 lžíce marsaly
  • 250ml šlehačky
  • 3 lžíce cukru
  • 180g mascarpone
  • asi 8 lístků čerstvé bazalky
  • cukrářské piškoty
  • silnou černou kávu a trochu marsaly k namáčení

Jahody jsem si nejprve naložila do marsaly a nechala marinovat.

Šlehačku jsem vyšlehala s cukrem dotuha, přidala jsem do ní rozsekanou bazalku a vmíchala mascarpone.

Cukrářské piškoty jsem omočila ve směsi kávy a marsaly, rozložila naspod nádob a přikryla polovinou šlehačkové směsi. Na ní jsem položila druhou část piškotů a zakončila zbytkem směsi s bazalkou.

Nakonec jsem už jen naložila marinované jahody a dala do lednice odležet.

 

Desktop6

svasniprojidlo.cz

 

 

Raw tiramisu s irským mechem a superovocem

s textem 4_resize

Nejlepším chuťovým zážitkem, jaký si v poslední době doma s oblibou dopřáváme, je RAW TIRAMISU. V rámci raw stravy se jedná o složitější  gurmánský recept, který je na přípravu složitý asi jako pečený dort nebo zákusek. Toto raw Tiramisu navíc obsahuje mořskou řasu (tzv. Irský mech) a také superovoce Lucumu. Obě dvě ingredience dezert krásně ztuží a navíc jsou dokonale prospěšné pro lidské tělo. Na tomto Tiramisu si nejen slastně pochutnáte, ale zároveň dodáte svému tělu obrovskou dávku vitamínů, kolagenu a dalších zdraví prospěšných látek.

Ingredience a postup:

Šálek = 250 ml

Tiramisu:

1 a 1/2 šálku datlové pasty, 1/4 šálku espressa nebo turecké kávy, 1/2 šálku rozpuštěného bio kokosového oleje, 3 šálky (520 g) mandlové drti, 2 lžičky bio vanilkového prášku

Čokoládová pěna:

2 šálky tuhého domácího kokosového másla ze strouhaného kokosu, 1 šálek espressa nebo turecké kávy, 1/2 šálku raw sirupu z agáve, 1/4 šálku želé z Irského mechu, 1 lžičku vanilkového bio prášku, 1/8 lžičky himalájské soli, 1/4 šálku raw (nepraženého) bio kakaového prášku, 1/2 šálku rozpuštěného kokosového oleje, 3 lžíce bio superfood Lucumy

Vanilková pěna:

2 šálku tuhého domácího kokosového másla ze strouhaného kokosu, 1/2 šálku raw sirupu z agáve, 1/4 šálku želé z Irského mechu, 1/4 šálku vody (vodu přidáváme postupně),1 velkou lžíci bio vanilkového prášku, 1/8 lžičky himalájské soli, 1/2 šálku rozpuštěného kokosového oleje, 3 lžíce superfood bio Lucumy

Na ozdobu:

1/3 šálku raw (nepraženého) bio kakaového prášku. 

Celý recept najdete zde.

lahodnosti.cz