Drůbež

Drůbeží se značí všechny druhy domácích ptáků. Rozeznáváme drůbež hrabavou, ke které patří kuřata mladá, kuřata krmná (pulardi a kapouni), slepice, krůty, krocani, perličky a holubi, a drůbež vodní, ke které počítáme kachny a husy.

Drůbeží se značí všechny druhy domácích ptáků. Rozeznáváme drůbež hrabavou, ke které patří kuřata mladá, kuřata krmná (pulardi a kapouni), slepice, krůty, krocani, perličky a holubi, a drůbež vodní, ke které počítáme kachny a husy.

Drůbeží maso je riziková surovina, protože obsahuje Salmonellu. Tzn., že po nákupu, zejména v letních měsících, byste měli počítat s co nejkratší cestou domů. Nebo můžete použít např. termo-tašku, aby si potravina udržela co nejdéle vyhovující teplotu.

Drůbež se nejčastěji prodává ve vakuově balených plastových obalech na miskách z polystyrenu, u mražené drůbeže se můžeme setkat s papírovými obaly z vlnité lepenky. Z vlnité lepenky nebo vlhkuodolné plné lepenky vyrábíme řadu boxů určených speciálně pro přepravu čerstvého, mraženého nebo vakuově baleného masa a drůbeže.Z vlnité lepenky nebo vlhkuodolné plné lepenky vyrábíme řadu boxů určených speciálně pro přepravu čerstvého, mraženého nebo vakuově baleného masa a drůbeže.

Více informací o třídění a recyklaci odpadů najdete na stránkách www.jaktridit.cz, pokud vás zajímá vývoj a historie obalů, navštivte výstavu „Od věku sloužím člověku,“ která je k vidění v Národním zemědělském muzeu v Praze. www.nzm.cz.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*