Čtenářka Vlaďka peče: Čokoládový fondant s jahodovou omáčkou

Vlaďka Lišková nedá bez čokolády ani ránu. Na mateřské dovolené peče skoro každý den a rodina ji za to miluje. A ona zas miluje svou rodinu a ještě čokoládu☺. Extra dekadentní čokoládový fondant si můžete upéci podle Vladčina receptu i vy. Čtenářka Vlaďka peče: Čokoládový fondant s jahodovou omáčkou

Suroviny a postup (4 porce)

  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 110 g másla
  • 60 g třtinového cukru
  • 100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • máslo na vymazání
  • 1 lžíce neslazeného kakaa
  • 250 g jahod
  • 1 lžíce třtinového cukru

Čtyři zapékací mističky vymažte máslem a vysypte kakaem. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni. Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte do husté, nadýchané pěny, do které pomalu přilévejte rozpuštěnou čokoládu. Na konec vmíchejte mouku. Hotové těsto nalijte do formiček a pečte v předehřáté troubě na 220 °C. Délka pečení závisí na velikosti mističek a typu trouby. Mezitím si svařte jahody s trochou vody a lžící třtinového cukru. Po upečení dezert vyklopte z mističky, přelijte omáčkou a servírujte. Fondant má mít kůrku a vnitřek by měl zůstat tekutý.

Místo jahodové omáčky můžete použít šlehačku nebo zmrzlinu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*