Čtenářka Kristýna vaří: Kotlety na bylinkách s bramborami z trouby

Kotlety pečené zároveň s přílohou? Tento báječný trik mi poradila kamarádka. Neušpiním tolik nádobí a navíc bylinková marináda z kotlet krásně ochutí i brambory. Vše servíruji v zapékací míse rovnou na stůl.

IMG_3364Suroviny (4 porce)

  • 4 kotlety
  • 1 kg brambor
  • 6 lžic oleje
  • hrst bylinek: rozmarýn, tymián, oregano
  • 12 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • 2 smetany ke šlehání
  • sůl a pepř
  • tuk na vymazání formy

Nejdříve si připravíme marinádu na kotlety. Nasekáme bylinky na jemno, smícháme je s  prolisovanou polovinou česneku a olivovým olejem.

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme je marinádou. Marinujeme nejméně 2 hodiny v chladničce.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Do zapékací mísy, vymazané máslem, poklademe plátky brambor. Brambory posypeme cibulí, česnekem a  nakonec položíme kotlety.

Vše zalijeme smetanou, vložíme do nejnižší části trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*