Čtenářka Jana vaří: Růžičková kapusta se žampiony

Růžičkové kapustě naše babičky říkaly „královna zimní zeleniny“. Je velmi zdravá, a když ji připravíte správně, stane se stálicí ve vašem jídelníčku. Když ji budete péci, stačí pár minut, aby se zachovalo co nejvíce jejích zdravých látek. Se žampiony a česnekem dá vzniknout lehkému a zdravému jídlu, které můžete podávat jako přílohu k masu nebo samostatné vegetariánské jídlo.

Čtenářka-Jana vaří_ Růžičková kapusta s žampiony

Suroviny (4 porce)

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 250 g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • vejce
  • sůl
  • pepř

Postup

Na oleji osmažte nakrájenou cibulku spolu se žampiony. Až zezlátnou, přidejte na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu, kterou před nakrájením propláchnete vroucí vodou a necháte ji okapat.

Opékejte dalších 5 minut, dokud kapusta nezměkne.

Přidejte prolisovaný česnek. V pánvičce vytvořte důlek a rozklepněte do něj vajíčka podle počtu porcí, osolte a opepřete.

Pokud máte rádi vajíčko tužší konzistence, přikryjte pánvičku pokličkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*