Čtenář Dan vaří: kuře na paprice

Tenhle recept patří mezi Danův oblíbený. Doma dříve vařili většinou slepici na paprice, ale v současné době Dan připravuje jenom kuře. I když je o něco sušší než slepice, stále se jedná o velmi chutné jídlo, které se u něj doma podává s různými přílohami – knedlíkem, rýží nebo noky.

Čtenář Dan vaří: Kuře na paprice

Suroviny pro 4 osoby

  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 kuře nebo 8 kuřecích stehen
  • 400 ml zakysané smetany
  • 100 g slaniny
  • 50 g másla
  • 4 lžičky sladké papriky nebo kombinace sladké a pálivé papriky, pokud máte raději ostřejší chuť
  • 2 velké cibule
  • koření (pepř, sůl, nové koření)
  • hladká mouka
  • rostlinný olej

Postup

  1. Kuře omyjte a očistěte. Následně nasolte a lehce opepřete.
  2. Mezitím nechte na troše oleje osmažit slaninu.
  3. Až se rozvoní, přidejte do hrnce naporcované kuře nebo kuřecí stehna a nechte opékat ze všech stran dozlatova.
  4. Teď je ta správná doba pro to, abyste kuře vyndali a do oleje vložili nadrobno nakrájenou cibulku.
  5. Počkejte, až zesklovatí, přidejte papriku a nechte, než se rozvoní.
  6. Potom vraťte maso zpátky a přidejte koření.
  7. Vše podlijte kuřecím vývarem a nechte dusit.
  8. To, že kuře už je hotové, poznáte podle toho, že jde pěkně od kostí – bude to trvat asi hodinu. Nezapomeňte kuře podlévat, aby se nepřipeklo.
  9. Mezitím si připravte světlou zásmažku.
  10. Do hrnce dejte máslo, zahřejte ho a vmíchejte do něj hladkou mouku.
  11. Když je maso hotové, vyndejte ho a do hrnce, kde se kuře dusilo, přidejte hotovou zásmažku.
  12. Pak přidejte zakysanou smetanu a dochuťte.
  13. Maso vraťte zpátky a máte hotovo. Příloha už je jenom na vás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*