Češi v zahraničí – jak vaří a co jedí? 4. Katka (USA)


[Total: 1    Average: 5/5]

Web jakvkuchyni.cz vám přináší další rozhovor, ze série Češi v zahraničí – jak vaří a co jedí?, tentokrát s Češkou Katkou, která žije v USA od roku 2011.

Do USA přijeli společně s manželem za prací a již tam zůstali. Amerika se stala druhým domovem nejen pro ni a manžela, ale také pro jejich dvě děti. I přesto nezapomínají na Česko. Snaží se, aby měli přehled nejen v amerických zvycích, ale i v těch českých.Češi v zahraničí - Jak vaří a co jedí

V jakém městě žijete a čím je zajímavé?

Katka: „Momentálně žijeme ve městě Cary v Severní Karolíně. Toto město je v oblasti známé jako Research Triangle Park, kde se nachází hodně IT a farmaceutických firem.“

Která kuchyně je pro vás číslo jedna? Česká nebo právě místní?

Katka: „Určitě ne česká a americká také ne. My rádi vaříme a mícháme styly kuchyní. Musím ale přiznat, že kvůli teplému podnebí se manželovým koníčkem stalo grilování.“

Čím prezentujete českou kuchyni a co českého vaříte přátelům a známým?

Katka: „Rádi pečeme bábovku anebo štrúdl. Občas uděláme řízek a bramborový salát.“

Recepty na oblíbené zahraniční jídlo

Quesadillas

Quesadillas

Na jihu Spojených států žije Češka Katka se svým manželem. Jejich nejoblíbenějším jídlem je paradoxně mexická quesadilla. Dopřávají...

Recept - suroviny a postup
Guacamole

Guacamole

Jeden z nejznámnějších receptů mexické kuchyně jsou quesadilly, tortilové placky plněné masovou náplní a směsí zeleniny. Tradičně se k...

Recept - suroviny a postup

V čem je místní kuchyně zvláštní? Narazili jste někdy ve vaší zemi na českou kuchyni, v restauracích, u přátel?

Katka: „Na americké kuchyni mám ráda hlavně kvalitu a chuť masa. Máme tady českou komunitu, tak se scházíme a vaříme česká jídla. Česká restaurace tu v okolí bývala, která je už pár let zavřená, ale ve městě narazíte na hodně českých restaurací.“

Jaké jsou místní speciality?

Katka: „K tradičním jižanským specialitám patří trhané vepřové maso zalité lehce nakyslou omáčkou nebo slanina zalitá javorovým sirupem.“

Tipy na nejlepší místní restauraci?

Katka: „Toto je hodně těžké, restaurací je tu mnoho a dobrých. Rádi zajdeme na sushi, ale i do indické či mexické restaurace.“

 

Tento článek je součástí seriálu "Češi v zahraničí – jak vaří a co jedí?". Přečtěte si také další díly tohoto seriálu:
Češi v zahraničí – jak vaří a co jedí? 2. Martina z Kyparrisie (Řecko)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*