20 pomůcek, bez kterých se naše blogerka neobejde

Blogerka Míša Šupáková, alias Šůša, je autorkou krásných fotografií, které můžete vidět třeba v článku Kváskový chléb nebo Makronky. Nejkrásnější moment jejího dne je, když vyloží nákup na stůl a pustí se do vaření. Zajímalo by vás, jak vypadá její kuchyně? Šůša vám představí, bez jakých 20 pomůcek se při vaření a přípravě jídla neobejde.

12592235_10205399725183711_7784097414607141803_n

Nejlepší je plastový nebo nerezový cedník, aby jej bylo možné vyvařit. Já jsem si oblíbila skládací silikonový, ale tento jednoduchý plastový mi připomíná prázdniny u babičky.

cedník

Silikonové chňapky jsou nejlepší – hygienické, dají se mýt v myčce a vydrží i velké teploty. Navíc se z nich porcelán nevysmekne.

chňapky

Salmonela se může vyskytovat i v soli nebo pepři, když se jich dotýkáme při nabírání. Elektrický mlýnek na pepř mi zařídí čerstvě namletý pepř na jedno stisknutí tlačítka.

elektrický-mlýnek

Když chci z obyčejných smažených vajíček a toustu udělat slavnostní snídani, použiji vykrajovátka. Formičky pozvednou jídlo o několik úrovní. Jíme očima 🙂  A dá se v nich i servírovat.

formičky-na tvarování pokrmů

Své vlastní směsi koření si připravím těsně před vařením. Chutě se krásně spojí. Také pesto bez něj už odmítám dělat!

hmoždíř

Až budete krájet dvacáté vajíčko, oceníte výhody kráječe. Použít se dá i u na nakládané okurky, brambor nebo mozzarelly.

kráječ-na vajíčka

Možná leží i ve vašem šuplíku. U mě si neodpočine – voda s citronem totiž chutná skvěle. Citronová šťáva se hodí na dochucení omáček, salátů…

lis-na citron

Pokud často pečete, musíte ji mít. Štrůdl nebo vánočka by prostě nebyly to ono, bez krásné jednolité hnědé barvy.

mašlovačka

Mám mixér, šlehač i tyčák, ale šlehání metličkou je tak trochu romantické a pokrmu dodá jednu dávku důležité ingredience – lásku. Ručně připravované jídlo prostě chutná lépe.

metličky

Omelety a palačinky sice zvládnu obrátit trojitým saltem ve vzduchu, ale na smažená vajíčka je lepší specializovaný nástroj.

naběračky-a obracečky

Na nich nešetřím, protože to je můj hlavní pracovní nástroj. Pro začátek vám stačí nůž šéfkuchaře, malý nůž na zeleninu a nůž na chléb. Také nezapomeňte na brousek!

nože

Abych vařila šetrně a bez plýtvání, pořídila jsem si šikovnou odměrku. Vy ji budete moci již brzy vyhrát v soutěži na Facebooku Jak v kuchyni.

odměrka-na špagety

Dřevěné na pečivo a suché ingredience, plastové na maso a na zeleninu. Prkénka, zejména to na maso, měním párkrát do roka, aby bylo hygienicky čisté.

prkénka

Už nebudete muset lovit kuličky pepře z omáčky. Díky sítku koření splní svoji funkci a vy je pak bez námahy vyjmete.

sítko-na koření

Nerada plýtvám a praktická stěrka se postará o všechny zbytky těsta, marmelády, hořčice… Silikon je hygienický a praktický materiál, můžu jej i vyvařit.

silikonová-stěrka

Naprostá nutnost pro milovníky těstovin, salátů a sladkostí.

struhadlo

Krém na dortu bude s touto stěrkou krásně uhlazený, bez jediné chybičky! Používám ji ale i při přípravě salátu, nasekanou cibuli mohu jednoduše shrábnout do mísy. I úklid je díky ní snazší.

stěrka

Krémová polévka, ranní smoothie, šlehání bílků… Tyčák mám na lince, protože jej používám aspoň jednou denně.

tyčový-mixer

Co dodat? Potřebujete ji vždy, když víno přidáváte do omáčky, polévky, vývaru.

vývrtka

Sladkosti, cukroví, ale i jednohubky, sýr, chléb… Tato vykrajovátka umožní kouzlit s tvary a vytvořit jedinečné jídlo, které si rádi vyfotíte.

vykrajovatka

Autorkou fotografií je blogerka cookingwithsusa.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*